Wat is Colon hydrotherapie

Colon hydrotherapie is een methode om de darm te reinigen, gebaseerd op de zwaartekracht. We spoelen de dikke darm onder lage druk met gefilterd, geneutraliseerd en gesteriliseerd water. Dit proces wordt continu bewaakt terwijl de gehele dikke darm van het rectum tot de blindedarm gespoeld wordt. Deze methode is zeer veilig en een natuurlijke oplossing bij problemen die ervoor zorgen dat uw dikke darm niet normaal kan functioneren.

Door de voortdurende in- en uitstroom van het aangenaam verwarmde water en de tegendruk van het water zal de darm zich automatisch schoon masseren. Resten die aangekoekt zitten aan de darmwand worden op deze manier los gespoeld. Het lichaam kan hierna de voedingsstoffen die van belang zijn bij een gezond lichaam beter opnemen. Het reinigen gebeurt op een open spoelunit. Dit betekent dat het inkomende water en de uitgaande stroom water met de afvalstoffen langs elkaar heen lopen. Dit is volledig geurloos, want het uitgaande water wordt in de unit afgezogen.

Werkwijze:

  • Na een korte uitleg laten wij u alleen zodat u zich kunt installeren op de spoelunit. U ontdoet zich van uw onderkleding. U neemt plaats op de unit en u kunt een laken over u heen leggen.
  • U brengt zelf een canule (steriel verpakt en voor eenmalig gebruik) in in uw anus. Hiermee stroomt het water uw darm in. De canule is nog geen centimeter dik en daar voelt u niets van. Wanneer u zichzelf heeft geïnstalleerd drukt u op de bel en wij leggen u uit hoe de machine werkt.
  • Zodra u voelt dat de darmen vol raken (het aandrang gevoel), perst u het water er weer uit. Ondertussen loopt er weer nieuw water naar binnen, dus de in- en uitvoer loopt langs elkaar heen. Als u er een beetje aan gewend bent laat u steeds meer water naar binnen lopen zodat de darm steeds hoger wordt gereinigd. Wanneer u ondertussen twijfelt of vragen heeft drukt u op de bel en geven wij advies. Ook is het mogelijk dat wij bij u blijven tijdens het spoelen.
  • Het kan zijn dat u het wat koud krijgt tijdens het spoelen, draag daarom warme bovenkleding en warme sokken. Wij beschikken over warmte zakken die u op uw buik kunt leggen. Dit helpt bij eventuele krampen.
  • Het is belangrijk om vooraf minimaal twee uur niets te eten. Na de sessie kunt u weer langzaam beginnen met eten van licht verteerbaar voedsel.

Veel mensen voelen zich opgelucht na 2 sessies. Wij adviseren echter om minimaal een serie van 3 of 4 sessies te volgen in een korte periode zodat de darm goed gereinigd kan worden en zich kan herstellen. Hoeveel sessies u nodig heeft hangt af van de gezondheid en de conditie van de darm. De darm is een spier die in een bepaalde conditie verkeert. Door de dikke darm te trainen herstelt deze weer in een normale peristaltische beweging.