Vragen

Wat voor apparaat gebruiken jullie tijdens de Colon hydrotherapie?
Wij werken met een machine met een open systeem in plaats van een gesloten systeem. Met het open systeem komen er geen onaangename geuren vrij. Daarnaast kun je met dit systeem zelf de canule (het buisje) inbrengen om het spoelen te laten starten.

Wordt de therapie vergoed?
Vanaf 1-1-2021 wordt de therapie niet meer vergoed door de ziektekostenverzekeraars.

Is de therapie veilig?
Ja, de therapie is veilig. Het gezuiverde water heeft een lage druk en er is geen gevaar voor perforatie(doorboring). De canule is een wegwerpproduct dat wij eenmalig gebruiken. Een gediplomeerde therapeut begeleidt de therapie en wij volgen geregeld nascholing.

Kan mijn darmflora na afloop verstoord raken?
Bij de darmspoeling wordt gezuiverd water gebruikt. Hierdoor blijft de darmflora in het evenwicht zoals die was voor de behandelingen. Vaak is de darmflora echter verstoord, daarom is het verstandig om tijdens en na de colon hydrotherapie therapie een product ( probiotica) te gebruiken dat de natuurlijke darmflora in evenwicht brengt.

Worden mijn darmen lui van deze therapie?
Nee hoor, het is juist een goede training voor de darm. De stimulatie, samentrekking en ontspanning zal de darm juist weer in vorm brengen.

Wat is het verschil tussen een klysma en hoge darmspoeling?
Tijdens een klysma wordt alleen het onderste gedeelte van de darm bereikt, van de anus tot het Sigmoid deel. Met een hoge darmspoeling bereikt het water de gehele dikke darm en spoelt deze dan ook geheel schoon waardoor er veel meer resultaat wordt behaald dan met een klysma.

Hoe bereid ik mij voor op de therapie?
Eet een dag van te voren alleen lichte maaltijden. Eet twee uur van te voren helemaal niet meer. U mag wel blijven drinken, kruidenthee en water. Zorg dat u het na de therapie rustig aan doet, agenda niet te vol. U kunt namelijk wat vermoeid (lichte hoofdpijn) zijn na de therapie ivm de afvoer van de afvalstoffen. Dit zal gedurende de dag overgaan.

Kan ik voor een therapie sessie komen als ik menstrueer?
De menstruatieperiode kan juist een goed moment zijn om met de therapie te beginnen. Door de menstruatie vindt reeds een stroom naar buiten plaats, waardoor het loslaten tijdens de Colon hydrotherapie therapie gemakkelijker gaat.

Heeft u meer vragen? Aarzel niet en neem contact op via info@colonhealthcenter.nl