Waarom

De belangrijkste reden om uw darmen te laten reinigen is het verwijderen van de verharde aangekoekte laag en de giftige afvalstoffen uit de darmen. Het water dat in uw darm spoelt verbetert de bloedcirculatie en daarmee ook het stofwisselingsproces van alle lichaamscellen. De cellen kunnen hierdoor meer afvalstoffen kwijt, waardoor niet alleen de conditie van uw darmen, maar juist ook de algehele conditie van uw lichaam verbetert.

We leven in een hectisch tijdperk. Iedereen roept dat ie het druk heeft en stress, medicijnen, roken en ongezond eten hebben veel invloed op ons lichaam. Door deze ongezonde leefstijl kan er op de darmwand een rubberachtige laag van aangekoekte verharde ontlasting ontstaan. Deze aangekoekte laag zorgt dat voedingsstoffen niet goed in het lichaam opgenomen kunnen worden. Ze worden als het ware tegengehouden. Afvalstoffen uit de ingedikte stoelgang komen door de darmwand in de bloedstroom terecht en bereiken dus organen zoals de nieren en de lever die vervolgens deze extra last op zich moeten nemen. Ons lichaam raakt overbelast, waardoor het zich niet meer goed kan weren tegen al deze afvalstoffen. Dit heeft als gevolg dat er allerlei lichamelijke klachten ontstaan zoals bijvoorbeeld hoofdpijn/migraine, huiduitslag/eczeem, lever- en nierkwalen, maar ook chronische vermoeidheid.

Een darmspoeling kun je vergelijken met een warm bad, maar dan werkt het van binnenuit. Door het grondig reinigen van de darm behoren gasvorming, gistingsprocessen en een aangekoekte laag afvalstoffen voortaan tot het verleden. Een schone, gezonde darm laat het lichaamsweefsel beter functioneren waardoor veel (vage) klachten zullen verdwijnen en uw energie zal toenemen.

Wie goed zuivert, geneest goed.